FAQ

Veel gestelde vragen cassette digitaliseren

1

VEEL GESTELDE VRAGEN

 

 

Kan ik de cassettes verzenden of langsbrengen?

Beide opties zijn mogelijk. Wij geven de voorkeur aan om ze langs te brengen zodat wij zo snel mogelijk kunnen beginnen met de digitalisatie.

Hoe werkt het?

Nadat je contact met ons hebt opgenomen, kun je de cassettes bij ons langsbrengen of ze via aangetekende post verzenden. Als je de cassettes wilt verzenden, voeg je de onderstaande informatie toe aan je zending. Je N.A.W. gegevens (E-mailadres en telefoonnummer zijn het belangrijkste, het aantal en type van de cassettes en op welk materiaal je de beelden wilt laten overzetten. Als je wilt dat de cassettes in bepaalde volgorde worden overgedragen, kun je de cassettes nummeren .

Zodra de cassettes klaar zijn bij ons, kan je ze ophalen of wij sturen retour op. Betaling zal geschieden bij afhaling of voordat de cassettes zullen worden geretourneerd.

Is het mogelijk dat ik mijn eigen usb stick of hardeschijf meeneem om erop op te slaan?

Dat is zeker mogelijk.  Uw opslag materiaal moet dan of leeg zijn of u eerst een back-up daarvan te maken (Wegens technische problemen kunnen uw gegevens kwijt raken zodat u al een backup ervan al heeft)

Wat zijn jullie openingstijden?

Wij zijn 7 dagen per week beschikbaar. Als je de cassettes wilt langsbrengen, kan je ze in onze openingstijden bij ons langskomen zonder afspraak. Onze openingstijden vind je op de CONTACT pagina. 

Wie is verantwoordelijk voor het opslagmateriaal?

Cassetesdigitaliseren.nl biedt de dvd’s en cd’s gratis. Alle andere opslagmedia kan je zelf inleveren of bij ons kopen. Een andere optie is dat je onze hardeschijf kan huren. Als je de beelden kopiert op je computer kan je die bij ons terugbrengen of via post aangetekend retour sturen.

Welk merk dvd’s gebruiken jullie?

We gebruiken altijd A-merken DVD’s voor de opslag en beste beeld kwaliteit. We kiezen voor de merken Platinium, Philips en Maxell of andere soorten bekende A merk DVD/CD’s.

Hoeveel kost een extra dvd-kopie?

Extra kopie dvd of cd kost €5,00 per gekopieerde cassette.

Hoe lang duurt het voordat de cassettes klaar zijn?

We hebben voldoende apparatuur om je opnames snel te digitaliseren.
De afhandeling van de bestelling hangt af van het aantal en type cassettes dat je wilt gedigitaliseerd hebben. Je kan contact met ons opnemen over de duur van de overdracht.

Heb je haast? We hebben ook spoedwerk service voor u.

Wordt de kwaliteit van de afbeeldingen slechter?

Nee, de kwaliteit van de afbeeldingen wordt niet slechter. Dit komt omdat we goede apparatuur, professionele software en A merken materiaal gebruiken. We nemen een DVD op voor maximaal 63 minuten als de opnamen HD / Full HD zijn. Bovendien zetten we een maximum van 126 minuten op een dvd als de opnames lager zijn dan HD. We houden de opnameduur bewust niet heel lang zodat de kwaliteit van de dvd’s niet afnemen.

Wat is de stapelkorting en hoe werkt dit?

Naast al onze lage prijzen, profiteert u van extra korting als u grotere aantallen cassettes heeft om over te zetten. Hoe meer het aantal cassettes u heeft, hoe lagere oprijs u betaalt per cassette. U krijgt al vanaf 10 cassettes stapelkorting van ons.

Heb je verschillende soorten cassettes? Alle cassettes worden afzonderlijk geteld en u ontvangt een korting op het totale aantal. Een voorbeeld: je hebt 2 Mini DV-cassettes, 5 Hi-8 cassettes en 25 VHS-cassettes. Het totale aantal cassettes wordt dan 2 + 5 + 25 = 32. Je krijgt dus een korting voor het totale aantal van 32 cassettes.

Tip! Verzamel zoveel mogelijk cassettes van vrienden / familieleden om te profiteren van hogere kortingen per cassette!

KLIK HIER om doorverwezen te worden naar de stapelkortingspagina.

Ik weet niet wat er op mijn cassettes zit, wat kan ik doen?

Voor 50 cent per cassette kan je je cassettes bij ons snel (maximaal 3 minuten) nakijken wat er op staat. Op deze manier hoef je geen onnodige kosten te maken voor het overzetten. Het is belangrijk dat je ons van tevoren op de hoogte stelt, zodat we een afspraak met je kunnen maken. Wil je uitgebreid (maximaal 20 minuten) de inhoud van je cassettes checken kost dit dan €3,00 per cassette.

Repareren jullie ook cassettes? Zo ja, wat zijn de kosten?

Wij repareren ook de cassettes als uw cassette niet meer in orde is. De kosten bedragen € 20,00 per gerepareerde cassette excl. de digitalisatie kosten.

Gebruiken jullie een minimale bestelbedrag?

JA, het minimale bestelbedrag is €20,00 bij ons. Als je slechts 1 cassette hebt, is het mogelijk om hiervan extra exemplaren te maken, zodat je het minimale bestelbedrag haalt.
– Een extra dvd / cd-exemplaar kost €5,00 per gekopieerde cassette.

Kan ik dubbel (en op DVD en op een opslag materiaal) laten overzetten?

– Dubbel digitaliseren: je betaalt de geldige dvd-digitalisatiekosten + €5,00 per cassette voor overdracht naar opslag materiaal. Je kan voor zekerheid met ons contact opnemen voor een concrete kostenberekening.

Kan ik de bestanden op Mac afspelen of bewerken? 

U kunt de bestanden zeker op  MAC computers afspelen en bewerken. Als u de bestanden naar een mac gaat opslaan, gaat uw mac laptop/mac PC de bestand type eerst naar Quicktime extentie converteren. U kunt eventueel Gratis VLC  software van internet downloaden en afspelen.

Welke bestand type krijg ik van jullie?

Tenzij de opnames HDV/Full HD zijn, gaan we je beelden als MPEG converteren. Dit is een van de meest gebruikte bestandstype dat bijna alle moderne Windows montage programma’s herkennen. Gebruik je MAC? dan converteert je Mac pc/laptop de mpeg naar juiste Mac extensie zodat je de beelden kunt bekijken/monteren.

Wat is beter:  DVD video of digitalse bestand?

Antwoord: We raden de optie bestand op opslag materiaal aan. Je kan de beelden dan eenvoudig delen, kopiëren, bewerken en eventueel zelf overzetten op dvd.
De dvd-optie kan worden geprefereerd als je geen computer / laptop hebt en wilt de beelden op tv bekijken via een dvd/BlueRay speler.

Op Dvd of Harde schijf Voor en nadelen

Als je je beelden alleen wilt bekijken, kunnen we je cassette het best overzetten op dvd. Als je het materiaal wilt bewerken of monteren, kunnen we je cassette het best overzetten als bestand naar de harde schijf. Verder audiobestanden zijn vrij klein, dus het is ook mogelijk om ze online te verzenden. Dus naast de hardeschijf of Usb optie kunnen wij de audio bestanden ook via internet verzenden. Video beelden zijn veel groter dan audio bestanden dus wij kunnen ze beter op DVD/Hardeschijf overzetten. (Een uur video-opname is ongeveer 13 gigabyte.)

Een nadeel van de dvd optie is dat je de beelden niet  kunt bewerken en na intensieve weergave kan het oppervlak van de dvd door de dvd-speler worden beschadigd. Het kopiëren/digitaliseren van dvd’s (door u of door ons) kan hiervoor dan een oplossing zijn als je beelden wilt redden. Hoe vaker u de DVD gebruikt hoe lager is de kans om de beelden te redden.

Het nadeel van de harde schijf is dat wanneer de harde schijf beschadigd wordt (door vallen, kortsluiting, technische problemen enz.) is de kans groter dat je je beelden verliest. Om dit probleem te voorkomen, kan je zo snel mogelijk een back-up maken van je beelden als ze op Hardeschijf staan.

 

Wat zijn jullie contact gegevens?

Onze contact gegevens vindt u hieronder.

 

telefoon nummer camera huren nederlandTelefoon nummer: 020 775 05 76

whatsapp camera huren nederlandWhatsApp nummer: 0681 774 775

email camera huren nederlandE-mail adres: info@nederlandrental.nl

Adres camera huren nederlandAdres:
Benedenlangs 101

1025 KD Amsterdam

0